The Opportunity Factory

TERUG NAAR PROJECTEN

EEN FIETS(KAR) DIE JE OOK EEN DUWTJE IN DE RUG GEEFT

In 2014 ontwikkelden we met The Opportunity Factory een vooruitziend concept waarbij we de mogelijkheden van elektrische aandrijving koppelden aan een gewone stadsfiets. ‘Met één klik een gewone fiets omtoveren tot elektrische fiets met aanhangwagen.’, Dat was de uitdaging waarvoor The Opportunity Factory een partner zocht op het vlak van ontwikkeling van elektronica en de productie hiervan.

VEEL MEER DAN EEN MOTOR

Cre8ronics bepaalde de hardware architectuur voor de elektronica van de elektrische fietskar. Een algoritme werd uitgewerkt om de BLDC (Brushless DC) motor aan te sturen via input van de versnellingssensoren. Ontwikkeling van de elektronica voor de elektrische cargofiets, een afgeleid project, richtte zich vooral op de interface met motorsturingen, trapsensoren, versnellingssensoren en remsensoren

URBAN NOMAD, DE FIETSKAR VOL VERRASSINGEN

Met een bereik van 30 kilometer en draagvermogen van 30kg is de Urban Nomad uitermate geschikt om comfortabel lading te vervoeren in een stedelijke omgeving waar gebruik van de auto minder aangewezen is. Als vennoot stonden wij in voor de ontwikkeling van de motor en de firmware hieraan verbonden en kon The Opportunity Factory de eerste elektrische fietskarren en cargofietsen in de markt zetten.

HEBT U EEN PROJECT WAAR U ONZE KNOWHOW EN ERVARING KUNT GEBRUIKEN?
CONTACTEER ONS VOOR EEN AFSPRAAK!