Creative Therapy

TERUG NAAR PROJECTEN

METEN EN MOTIVEREN

Creative Therapy zocht de expertise van Cre8ronics bij het ontwikkelen van hardware voor een therapeutische mat met sensoren voor beweging, balans en heatmapping. De hiermee verkregen data laat toe om de voortgang van patiënten te meten, zien en hen te motiveren.

STAP VOOR STAP VERBETEREN

Om produceerbare hardware mogelijk te maken werden na analyse van het bestaande prototype verbeteringen voorgesteld qua componentkeuze en mechanische opbouw. Een snelle overgang naar de nieuwe hardware werd mogelijk gemaakt door de combinatie van deskundigheid op het vlak van ontwerp (schema’s en printed circuit boards) en de mogelijkheden van het Cre8ronics Labo (SMD bestukking en reflow oven). In een tweede fase werd de architectuur van de hardware vereenvoudigd met het oog op de optimalisatie van de BOM kost.

MATTI, DE INTERACTIEVE SPEELMAT

Het eindproduct is Matti, een interactieve sensormat die functioneert als invoerapparaat. Via zijn LEDS geeft de mat visuele feedback aan de gebruiker en waardevolle data aan de therapeut. Patiënten kunnen tijdens de therapie spannende en boeiende exergames spelen, waardoor de motivatie en therapietrouw toenemen. Het Imec.istart bedrijf Creative Therapy wil de wereld van de revalidatietherapie veranderen door middel van technologie en innovatie, een perfecte match met Cre8ronics dus.

HEBT U EEN PROJECT WAAR U ONZE KNOWHOW EN ERVARING KUNT GEBRUIKEN?
CONTACTEER ONS VOOR EEN AFSPRAAK!